Prima pagina Despre mine Ganduri pentru weekend Invitatii mei Contributii editoriale Contact

Jalnica Europa

Publicat la data de: 25-02-2022

Posted on: February 25th, 2022 by RaduC No Comments

Cat de jalnica poti sa fii ca sa astepti ca SUA sa iti gaseasca surse alternative de gaze dupa ce ai avut grija cu obstinatie sa te pui pe tava Gazpromului?

Cat de jalnica poti sa fii ca sa ai zeci de intalniri la nivel de leaderi inainte de invazia Ucrainei pentru a agrea o pozitie comuna, sa declari ca ai atins o pozitie comuna pentru masuri dure, pentru ca apoi, dupa invazie, sa trebuiasca sa discuti din nou ce masuri vor fi luate si sa constati ca, de fapt,  nu ai consens?

Cat de jalnica poti sa fii ca sa anunti ca esti pregatita pentru sistarile de gaze pentru ca apoi sa te opui excluderii Rusiei din sistemul SWIFT de teama ca ramai … fara gaze?

Cat de jalnica poti sa fii sa “sanctionezi” Rusia si sa “descurajezi” razboiul continuand sa o finantezi prin importurile masive de gaze pe care le realizezi si nu vrei sa le opresti?

Cat de jalnica poti sa fii ca sa anunti in avans sanctiunile asupra presedintelui Putin, astfel incat acesta sa aiba timp sa isi ia toate masurile necesare pentru ca sanctiunile sa raman fara obiect?

Cat de jalnica poti sa fii ca sa condamni, sa ameninti, sa condamni, si iar sa ameninti si in final sa faci un”ou” atat de mic?

Cat de jalnica poti sa fii ca sa ai “generozitatea” sa iti colorezi monumente istorice in culorile Ucrainei in semn de sprijin, sa trimit ajutoare umanitare, dar sa te feresti cu mare grija de costurile economice asociate sanctiunilor Rusiei?

Cat de jalnica poti sa fii sa te autodefinesti ca un campion al normelor de sustenabilitate, faimosul ESG, sa iti asumi toate costurile asociate, dar sa nu accepti costurile asociate pedepsirii unui invadator si ucigas de vieti ucrainene?

Cat de jalnica poti sa fii ca sa  iti propui sa capeti o relevanta geopolitica la nivel mondial (separata de NATO nu-i asa?) dar la primul test serios sa dai din colt in colt si sa dai cu toate credibilitatea pe care o ai de pamant?

Fara doar si poate Romania datoreaza mult UE pentru nivelul economic pe care l-a atins, dar in aceste zile ii datoram UE doar marea rusine pe care o simtim cu totii pentru impotenta sa.

Cititorii acestui material sunt rugati sa consulte disclaimer-ul
prezent in Termeni si conditii de utilizare a continutului

Daca doriti sa lasati un comentariu cu privire la acest articol o puteti face aici

Vreau sa primesc notificari despre noile postari la :