Prima pagina Despre mine Ganduri pentru weekend Invitatii mei Contributii editoriale Contact

Un exotic de cosmar

Publicat la data de: 15-07-2017

Posted on: July 15th, 2017 by RaduC No Comments

Depasisem orasul cu 20 de kilometri, dar trebuia sa ne intoarcem. Prietenii nostri reusisera performanta sa isi perforeze dintr-un foc doua cauciucuri pe un un drum de tara, in plina pustietate.

Masina le era inconjurata de oameni goi pusca dar care, foarte binevoitori, se agitau vrand sa ajute. O imagine suprarealista… Cauciucurile trebuiau sa ajunga totusi la o vulcanizare in oras si pentru asta era nevoie de ajutorul meu. Gandul ca as putea pati si eu la fel nu-mi dadea pace.

In oras oameni cu ten bronzat peste tot. Principala alee comerciala era plina pana la refuz, si cu greu iti faceai loc la ora pranzului. Bicicletele si trotinetele faceau slalom prin multime, aducand un plus de haos. De fapt, nu aveau ce cauta acolo.

costinestiChioscurile perete in perete  pline cu nimicuri, kitsch-uri, imbracaminte si articole de plaja, ingustau teribil promenada. Terase, restaurante si fast food-uri la tot pasul. Mirosul de mancare se amesteca cu miasmele greu de suportat ale resturilor aruncate langa cosurile de gunoi ce isi atinsesera capacitatea maxima si nu fusesera golite.

O gura de canal infundat bolborosea, revarsandu-se si  formand un parau lung de 10 metri pe principala promenada a orasului. Mirosurile erau pe masura. In final, paraul se scurgea in nisipul plajei.

Catele fara stapan, gestante, se plimbau liber asteptand sa dea nastere unei noi generatii de caini vagabonzi care sa cutreiere prin oras si printre multimile de oameni.

Imaginea era a unei administratii locale care nu stii la ce foloseste banii pe care ii ia din chiriile pe plaje, pe miile de pravalii si terase care impanzesc orasul, din taxele pe care le platesc zecile de mii de turisti prezenti, ca sa nu mai vorbim de localnici.

Pentru ca in afara de drumuri asfaltate care se opresc in mijlocul campurilor pustii, banii ar trebui sa mearga spre curatenie, spre o canalizare functionala, spre parcari organizate si spre un turism civilizat, care sa ne aduca aminte de Europa.

Costinestiul are tot dreptul la asa ceva!

Cititorii acestui material sunt rugati sa consulte disclaimer-ul
prezent in Termeni si conditii de utilizare a continutului

Daca doriti sa lasati un comentariu cu privire la acest articol o puteti face aici

Vreau sa primesc notificari despre noile postari la :